KNJIŽNICA 'NIKOLA ZRINSKI' ČAKOVEC

FOTO Ovaj tjedan održana Dječja radionica karikatura

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Mladen Grubić
- Advertisement -

U organizaciji Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec četvrtu godinu za redom početkom kolovoza u njenoj Igraonici  se provodi  Radionica karikatura za najmlađe. Tako je bilo i ovaj tjedan kada je svaki dan na nju dolazilo četrnaest mališana starosti od četvrte do  četrnaeste godine. I ove je godine njezin voditelj bio, a tko drugi nego, naš poznati karikaturist Damir Novak iz Malog Mihaljevca.

Organizatori kažu, da su i tražili boljeg voditelja teško da bi ga našli jer gledati i slušati Damira o tome kako nastaje karikatura prava je milina, a sam voditelj kaže kako svake godine ovamo dolaze oni koji se istinski vole družiti s olovkama, flomasterima, dolaze oni koji imaju sklonosti za taj  vid likovnog izražavanja.

Voditelj to s njima zdušno radi. – Da to ne bi volio i da ne vidim dječji entuzijazam ne bi se toga prihvatio – kaže i izražava radost s odazivom i interesom jer, kako kaže da se tako stvaraju budući karikaturisti i da nije sve u crtanju. Po njemu, ti mališani u sebi posjeduju talent i kreativnost izražavaju spoj viđenja smiješnog i umjetnosti, a mahom prevladavaju ljudski portreti i motivi životinja.

Na ovogodišnjoj su se radionici ipak fokusirali na amaterski sport jer je tema je usko povezana s našom županijom, regijom sporta.

I na kraju ovogodišnjeg ciklusa priređena je izložba najuspjelijih radova, a koje su izabrali sami polaznici. Valja istaknuti kako su osim malih Čakovčanaca ovdje bila djeca iz Šenkovca, M. Mihaljevca, Pribislavca…, a bila je tu i jedna mala Rita iz Zadra koja provodi ljetni raspust u Međimurju.

Kroz ovaj period kroz Ljetnu radionicu karikature prošlo je blizu šezdesetak djece.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još