U ovoj godini sto tisuća kuna nogometnim klubovima Mladost i Drava

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Prema informaciji načelnice Općina Sveta Marija, Đurđice Slamek, za potrebe sporta, kulture i razvoja civilnog društva u 2021. godini Općina će izdvojiti 181.000 kuna. Uz to, za financiranje kapitalnih ulaganja udruga u području sporta u općinskom proračunu je osigurano 100.000 kuna.

Na natječaj su se javila i dva nogometna kluba, NK Mladost Sveta Marija i NK Drava Donji Mihaljevec te im je za njihove projekte dodijeljeno svakome po 50.000 kuna. NK Mladost se kandidirao projektom za izgradnju rasvjete oko nogometnog terena, a NK Drava za izgradnju ograde na svojim nogometnim igralištima.

-Kako su to velika ulaganja u sportsku infrastrukturu, a dobivena sredstva su nedostatna za cjelokupnu investiciju, Općina Sveta Marija će sljedeće godine ponovno raspisati tu vrstu natječaja kako bi se ponovno mogli kandidirati i u potpunosti završiti projekte – istaknula je načelnica Slamek dodavši kako će se na natječaj za kapitalne investicije moći kandidirati i druge sportske udruge s područja općine Sveta Marija koje u svom vlasništvu imaju infrastrukturne objekte.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Međimurski povratnici iz Švicarske veselo proslavili Prvi maj, kuhar Toni skuhao čak 100 litara graha

Povodom međunarodnog praznika rada, prvog svibnja Društvo Međimuraca Povratnika...

Akcija ‘Katruže za Katružu’ kreće ove subote u Prelogu

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu „Proljeća za Katružu“...

Tribina o zdravlju prigodom Majčinog dana u Muzeju Croata insulanus

Mjesni odbor Prelog poziva na zanimljivu tribinu, u srijedu,...