Miljenko Zorko predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Danas je gradu Čakovcu održana izbornu skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije. Nakon usvajanja Izvještaja o radu Udruge za 2020. godinu i Programa rada Udruge za 2021. godinu,kojoj je, izabrano je i novo vodstvo.

Članovi udruge prisjetili su se svog dugogodišnjeg predsjednika Zvonka Goluba, koji je nedavno preminuo u 87. godini života. Tijekom svog predsjedanja Udrugom uvelike je utjecao i doprinio razvoju svijesti obilježavanja važnih povijesnih obljetnica u Međimurskoj županiji i na vrijednosti koje predstavljaju. Uz njega, odali su počast i preminulim članovima udruge Mati Hunjadiju, Franji Repincu i Đuri Lesjaku.

Za novog predsjednika Udruge izabran je Miljenko Zorko, dok je za njegovog zamjenika izabran Ivica Perhoč. Izabrani su i članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i Stegovnog suda. Iako članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije redovito sudjeluju u obilježavanju svih važnih povijesnih datuma u Međimurju i obilježavanju značajnih događaja iz antifašističke prošlosti Hrvatske, zbog pandemije koronavirusa u 2020. godini aktivnosti su prilagodili novonastalim epidemiološkim okolnostima, koje će nastaviti provoditi i u 2021. godini. Dobru suradnju njeguju s udrugama na području županije, posebice s Društvom Josip Broz Tito i braniteljskim udrugama. Podršku u njihovim aktivnostima kontinuirano im pruža Međimurska županija, a zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec zahvalio je članovima i istaknuo da će Županija nastaviti podržavati njihova nastojanja u promicanju antifašizma kao značajne tekovine suvremenog društva.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...