Za četiri osobe
Sastojci:
1 x veći lungić
Sol, papar
Ružmarin
1 x limun
Senf, 20g
Jaja, brašno i prezle za paniranje
Ulje za prženje
Jasmin riža, 200g
Mladi grašak, 400g
Maslac, 25g
Ljutika, 100g
Češnjak, 2 x režnja
Čili x 1kom
Slatko vrhnje, 100ml
Kopar
Lungić očistimo na način da mu skinemo glavu i rep i opne. Čisti file podijelimo na 4 dijela i svaki dio rastanjimo pa potučemo batom za meso da se stanji i omekša. Ružmarin nasjeckamo, naribamo limunovu koricu, dodamo senf, sol i papar pa dobivenom pastom premažemo lungić. Lungić klasično paniramo i pržimo u ulju na 190 stupnjeva celzijusa 3min. Prži se kratko na visokoj temperaturi da zadrži sočnost. Pola graška odvojimo i stavimo polako dinstati na maslac sa ljutikom, češnjakom i čiliem. Dinstamo 10tak minuta pa zalijemo vrhnjem, začinimo i u blenderu izradimo u kremu. Jasmin rižu skuhamo i stavimo sa strane i drugi dio graška skuhamo. Rižu, kremu od graška i grašak spajamo u kremasti rizi bizi. Završavamo rižu sa svježim koprom i serviramo uz lungić.