OVO SU KUŠALI SAMO SRETNICI!

Čedo Valjak otkriva recept za najbolje krumpirove popečke. Isprobajte, nećete požaliti!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Već godinama Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Nedelišće te SRD “Amur” Nedelišće, na Veliki petak ispeku poprilične količine ribica, koje podijele mještanima i drugim gostima. Za uzvrat, oni daju dobroboljni prilog, koji se onda proslijeđuje potrebitim braniteljskim obiteljima.

Ove godine, osim 40 kilograma ribica, posebno je bio zapažen ribani krumpir, faširan i pečen na poseban način. Svi koji su ga probali tražili su još i lizali prste. Ovakav pikantan krumpir pripremio je vrsni majstor Čedo Valjak (59) iz Pušćina. Mnogi su od njega odmah tražili recept, a javilo se i nekoliko naših čitateljica koje bi željele krumpirom kao “prigrizekom” poslužiti svoje goste. Čedo se drage volje odazvao našoj molbi da i javno objavimo recept za njegov specijalitet. Evo ga:

– Sve ovisi o količini i broju ljudi koje želite poslužiti. Recimo: potrebna su 4 debela krumpira, 1 dcl mlijeka, 2 jaja, brašno po potrebi, sol, biber, a po želji peršinov list, vlasac, češnjak, burito, a možete dodati i origano i majčinu dušicu. Sve su to itekako jaki začini pa budite pažljivi kada ih dodajete. Dovoljno je tek nekoliko “ščipica” među prstima.

– A priprema je jednostavna: krumpir se oguli i nariba, posoli i žmekne. Zatim se prelije vrućim mlijekom, doda jaje i brašno te se miješa do gustoće nešto veće nego za palačinke. Posolie i pobiberite po vlastitom ukusu, a onda po želji dodajte i druge začine i promiješajte. Na zagrijano ulje šeflicom stavljamo tu masu i žlicom je stanjimo na 2 do 3 milimetra. Pečemo je s obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju i poslužimo. Jesti toplo! – rekao nam je Čedo Valjak.

Dobar tek!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još