VATRU GASI, BRATA SPASI!

Svečano potpisivanje Povelje o bratimljenju između DVD-a Kaštel Gomilica i DVD-a Gardinovec

Autor: DVD Gardinovec Foto/Video: DVD Gardinovec
- Advertisement -

-Sve je počelo 2008. godine kada su se upoznali „krivci“ za ovo prijateljstvo, Joke i Hrvoje. Od tada su prošli mnogi naši susreti, posjete jedni drugima, druženja i mladeži i seniora. Zahvaljujemo svima u DVD – u Kaštel Gomilica što su nas nebrojeno puta primili u prostorije svog DVD – a, na svakom doručku i večeri, na svakom komadu donirane opreme, na svakom savjetu, na svakom nezaboravnom danu zajedničkog druženja – kažu iz DVD-a Gardinovec.

-Ovaj dokument koji ćemo potpisati nosi naziv “Povelja o bratimljenju”. Kad nekoga, s kim nisi vezan krvnim srodstvom, nazoveš bratom to ima posebnu težinu. Biti bratski povezan znači imati neraskidivu nit i poseban odnos. S braćom se možeš ne vidjeti i čuti danima, mjesecima, a pri susretu razgovarati kao da ste jučer bili skupa.

Upravo tako funkcioniraju i naša dva DVD – a. Vidimo se nekoliko puta na godinu, ali osjećaj je uvijek potpuno domaćinski. Mi smo se već lijepo udomaćili kod njih, a nadamo se da i oni kod nas – nastavljaju iz DVD-a Gardinovec.

Na Povelji koju će danas potpisati oba Predsjednika piše sljedeći tekst:

“Ostvarujući želju cjelokupnog članstva i odluke Upravnog odbora, Dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica i Gardinovec donose Povelju o bratimljenju kojom potvrđuju da će se izmjenjivati iskustva na području vatrogastva i zaštite od požara, razvijati kulturne i sportske aktivnosti članstva, bratsku suradnju uzajamnu pomoć i podršku u svim oblicima humanitarnih aktivnosti.”

Na potpisivanju Povelje govorili su načelnik Zvonimir Taradi, predsjedniku DVD–a Kaštel Gomilica Toni Baranu te predsjednik DVD-a Gardinovec Andrej Strahija.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Od idućeg tjedna nove cijene goriva

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od idućeg tjedna ponovno...

Ponosni promotori Međimurja oduševili u metropoli

-Ponosna ekipa oduševila je Povjerenstvo i po 12 puta...

FOTO Zanimljivih stvari ima na humanitarnom buvljaku u zgradi Scheier

Azil Prijatelji Čakovec organizirao je još jedan humanitarni buvljak...