UZ PLAVE BALONE I FIZIČKU AKTIVNOST

FOTO Prvi hrvatski dan šećerne bolesti obilježen u Perivoju Zrinskih

Autor: Grad Čakovec Foto/Video: Grad Čakovec
- Advertisement -

Druga subota u mjesecu svibnju već je nekoliko godina u čakovečkom Perivoju Zrinskih rezervirana za aktivnost “Volonteri u parku” u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“. Aktivnost na području Međimurja provode Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s brojnim međimurskim udrugama.

Ove subote partner je bila Udruga djece oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec „Međimurski slatkiši“ te je pritom obilježen Hrvatski dan šećerne bolesti. Članovi Međimurskih slatkiša tako su ujedno na štandu na Trgu Republike mjerili glukozu (šećer) u krvi i krvni tlak te pomoću promotivnih materijala informirali sugrađane o važnosti dobre kontrole bolesti.

„Želimo skrenuti pažnju javnosti i podići svjesnost građana o šećernoj bolesti“, izjavila je tajnica Međimurskih slatkiša Suzana Mutvar.

Jedna od najbolji prevencija dijabetesa je redovita fizička aktivnost, a nju su proveli Volonteri u parku. Neizostavan dio obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti bili su plavi baloni, simbol borbe protiv dijabetesa, a tijekom večeri čakovečki Dom sindikata bit će osvijetljen plavom bojom kao podrška svim oboljelima od šećerne bolesti.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...

Nedjelja u Gradu rudara

Nakon subote koja je bila bogata događajima u Gradu,...