Specijalizirani kamp nogometnih vratara ‘Cotić-Starčić’ prvi put u Međimurju

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U Međimurju se od 1. do 5. travnja 2021. na terenima NK Nedelišće pod vodstvom trenera „GK kampa Cotić-Starčić“ održava specijalizirani kamp za nogometne vratare svih uzrasta.

Specijalizirani vratarski kamp Cotić-Starčić profilirao se posljednje tri godine u najbolji kamp za nogometne vratare u Republici Hrvatskoj i sinonim je za kvalitetan rad s nogometnim vratarima svih uzrasta.

Treneri Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić educirani su treneri pri HNS Akademiji, nositelji „ A “ licence trener specijalist za vratare te „UEFA – A“ licence – najviše moguće licence što je rezultiralo velikim interesom za njihov kamp koji se po prvi puta održava i u Međimurju, a koji je u rekordnom roku od svega deset dana bio u cijelosti popunjen.

„Međimurje ima iznimne uvjete za treninge i pripreme sportaša. Jedino je u Hrvatskoj nositelj prestižne titule EU je regije sporta 2022., najbolja je hrvatska kontinentalna turistička destinacija i s obzirom na veliki interes vratara iz ovog dijela Hrvatske, odlučili smo se uskršnje izdanje kampa napraviti upravo u Međimurju. Zbog izvrsnog položaja imamo polaznike i iz okolnih županija, a nažalost mladi vratari iz Slovenije i Mađarske zbog epidemioloških mjera ovoga puta ne mogu nazočiti“, kažu treneri Cotić i Starčić koji su oduševljeni međimurskom poslovnošću, ali i gostoljubivošću.

„Vjerujemo kako ćemo u budućnosti u suradnji s nadležnim institucijama u Međimurju organizirati i veće kampove te kvalitetnim radom postati i dio uspješne međimurske sportske priče i na području sportskog turizma, a s obzirom da Međimurska i Istarska županija imaju potpisan sporazum o suradnji pridonijeti još boljoj povezanosti dviju županija“, naglašavaju treneri Cotić i Starčić.

Mama jednog od polaznika, Sabina Salamon Bernich iz Umaga kaže kako je njen sin redoviti polaznik kampova Cotić-Starčić i da je napredak upravo zbog kvalitetnog rada i pristupa trenera nemjerljiv. Dodaje kako je prvi puta u Međimurju i da je čitava obitelj oduševljena svime viđenim i doživljenim.

„Smješteni smo u toplicama Sveti Martin. Ponuda je izvrsna i u pet dana teško da ćemo uspjeti vidjeti sve što bismo željeli. Međimurje stvarno daje više i kada god se poželimo pravog odmora, sigurno ćemo se vratiti u Međimurje“, kazala je gđa Salamon Bernich.

Direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula kazao je kako Turistička zajednica Međimurske županije poseban naglasak stavlja na razvoj održivog turizma čija je sastavnica i sportski turizam.

„Drago nam je da je jedan tako renomirani kamp prepoznao Međimurje kao destinaciju s odličnim uvjetima za treninge sportaša. S obzirom da aktivno radimo na razvoju sportskog turizma, vjerujem kako će se GK kamp Cotić-Starčić rado vraćati i u buduće.“

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako je uz obrazovanje, sport jedan od prioriteta Međimurske županije. Istaknuo je povezanost i prijateljstvo s Istarskom županijom.

„S Istarskom županijom dijelimo brojne interese i razvijamo suradnju na svim područjima. Vjerujem kako je ovo početak dobre suradnje i na području sporta pa i sportskog turizma. Sličnog smo mentaliteta kojega karakterizira skromnost, veliki rad i puno truda što su prepoznali i u GK kampu Cotić-Starčić. Međimurje će sigurno opravdati ukazano povjerenje i vjerujem da će im Međimurje uz Istru kao primorsku, postati stalna kontinentalna baza.“

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...