LEGENDE NAŠEG KRAJA

60+ im je godina, a penju se i skakuću kao mladi! Godine su za njih samo broj

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Ovih 15 osoba starijih od 60 godina, od kojih i jedna starija od 70 godina, iz Goričana, Orehovice, Male Subotice, Preloga…, bez problema su prohodale oko 16 kilometara dugu „Stazu sedam slapova“, uključujući i penjanje na strmu stijenu Greben uz pomoć sajla i užeta, na izletu Udruge „Sport za sve“ Goričan ove nedjelje, 19. studenoga 2023. godine u Istri.

Strmi uspon uz Greben, kojeg se groze i mlađi planinari i zbog kojeg se neki niti ne žele upustiti u avanturu „Staza sedam slapova“, ovi su ljudi, koji u slobodno vrijeme tu i tamo hodaju te se čak ne bave planinarenjem, prošli bez ikakvih problema zajedno s mlađim kolegama i kolegicama iz ekipe.

Zahtjevniji dijelovi staze uključivali su i skakutanje po kamenju prilikom prelaska većih potoka, što je za njih također bio mačji kašalj. Zanimljivo je da je na začelju kolone, odmah iza vodiča, uvijek hodala najstarija od svih, Marija Hajdinjak, žena od mladenačkih 70+!

Niti su se žalili, niti su kukali, niti su imali ikakvih teškoća, tako da je ovo ekipa za izlete iz snova, kao i dokaz da su godine za neke zaista samo broj! Bravo!!! Poznajete li nekoga od njih?

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još