POSLJEDNJI POZDRAV

Umro je Miro Lisjak, jedan od osnivača Košarkaškog kluba Donji Kraljevec

Autor: medjimurski.hr Foto/Video: KKDK
- Advertisement -

Košarkaški klub Donji Kraljevec emotivnom se objavom oprostio od Mire Lisjaka, jednog od osnivača kluba i velikog zaljubljenika u košarku:

”S velikom tugom danas smo primili vijest da je jedan od naših osnivača, čovjek nemjerljive energije i entuzijazma, ali prije svega ljubavi prema životu i prema košarci, naš Miro, u 68. godini, nakon teške bolesti izgubio svoju najvažniju utakmicu.

Miro Lisjak “doveo” je košarku u Donji Kraljevec i zajedno sa nekoliko entuzijasta, prije više od 50 godina, osnovao Košarkaški Klub Donji Kraljevec. Od tada pa sve do danas on nikad nije prestao voljeti košarku.

Uvijek je bio rado viđen na našim utakmicama i događajima, znajući udjeliti pravi savjet u pravo vrijeme i svojim košarkaškim, ali i životnim iskustvom pomoći da sve probleme riješimo na jedini ispravan način, unutar naše košarkaške obitelji.

Tenisice, dres i lopta uvijek su bili u “gepeku” i poslije svake utakmice na koju je došao trebao se odigrati još i pokoji hakl s Mirom.

I nisu to bili bilo kakvi hakli. Igralo se ozbiljno, “na nož” i na pobjedu…

A priče poput one o zlatnom vremenu hrvatske košarke kada je Cibona “rasturala” Europom, a naši članovi i osnivači vjerno su je pratili na njihovim utakmicama pa bi zimi u Mirinom stanu, koji je u to vrijeme bio na studiju u Zagrebu, palili parket jer je bilo prehladno, a nije bilo grijanja, legendarne su još i danas i prepričavaju se s koljena na koljeno.

Takvih priča ima nebrojeno mnogo, a Miro, ili za prijatelje Lisica, ima glavnu ulogu u većini od njih…

Miro je do kraja pratio rad našeg kluba, javljao nam se, bodrio nas i bio uz nas, a mi mu ovim putem obećajemo da ćemo čuvati sjećanje na njega i njegovu ljubav prema “loptanju pod obručima”.

Vjerujemo da je negdje gore upravo iz “gepeka” izvukao svoju torbu s tenisicama, dresom i loptom, utrčao na teren i viknuo: “kaje dečki, pak niste valjda mislili dimo? Ajmo još jedan hakl!”

Svima ožalošćenima Košarkaški Klub Donji Kraljevec izražava iskrenu sućut.

Prije sutrašnje utakmice u 16 sati minutom šutnje oprostit ćemo se od našeg Mire.”

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Fotografija s igračima za povijest središćanske košarke

Košarkaški klub Rudar Mursko Središće ove se je godine...

Javni natječaj za prijam u službu u jedinstveni upravni odjel

Javni natječaj za prijam u službu u Jedinstveni upravni...

Prepoznate Madeljine zasluge

Na svečanoj sjednici OV-a  povodom Dana općine Donja Dubrava...