RADILO SE O POSLU VRIJEDNOM MILIJUN KUNA

Uhićena članica međimurskog HDZ-a Magdalena Dovečer i vlasnik grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomir Pajić!

Autor: Telegram/MĐ Foto/Video: HAMAG, Goran Stanzl/Pixsell, Facebook
- Advertisement -

Voditeljica iz HAMAG BICRO-a koja je jutros uhićena po nalogu Europskog tužiteljstva je Magdalena Dovečer, pravnica iz Mihovljana i istaknuta članica međimurskog HDZ-a.

Zajedno s njom slobode je, kako doznaje Telegram, lišen i Tihomir Pajić, vlasnik grafičkog obrta Studio P iz Nedelišća.

Ona je Pajiću s kojim je u rodbinskim vezama, kako piše Telegram, tijekom prošle godine namještala posao na izradi promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj.

Radilo se o poslu vrijednom milijun kuna, za koji je Magdalena Dovečer, prema neslužbenim informacijama, angažirala još jednu osobu koja je trebala pomoći njezinom rođaku u realizaciji promotivne kampanje. Na kraju sredstva iz Europskog fonda ipak nisu isplaćena, a sada su Magdalena Dovečer i Tihomir Pajić privedeni u postupku u kojem se ove najnovije malverzacije rasvjetljavaju.

O slučaju se u međuvremenu oglasio Ured europskog javnog tužitelja. Zbog sumnje na nezakonito pogodovanje uhićene su dvije osobe, priopćio je EPPO.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU”, navode.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još