SAZNAJTE DETALJE

Udruga Mlada pera za 2022. godinu pripremila je kombinaciju literarnih natječaja

Autor: Udruga Mlada pera Foto/Video: Ilustracija
- Advertisement -

Udruga Mlada pera za 2022. godinu pripremila je kombinaciju literarnih natječaja, s paralelnim slalomom preko razigranog valcera do trilogije s dvije glave, ili u prijevodu ove godine udruga Mlada pera nastavlja svojim rad s malima, ali će malo ‘trknuti’ i velike, a posebno ‘bu štreficnula’ kajkavce.

Godina je započela biranjem Najprefriganke i Najprefriganca Međimurja među učenicima osnovnih i srednjih škola u sklopu natječaja ‘Neje Međimurje tuliko malo kuliko sam jo veliki’. Kako će se udruga po drugi put uključiti u obilježavanje Noći knjige koja će se ove godine održati u produljenom izdanju, u razdoblju od 22. do 25. travnja, za sve koji pošalju radove na ovaj natječaj upravo u tom terminu pripremili su jedno iznenađenje.

Paralelno s tim natječajem održat će se i natječaj ‘Ak slova fčipnem ili ščipnem, zarez fčuknem ili ščuknem?’ rezultat kojeg će biti zbornik dječjih literarnih radova na kajkavskom književnom jeziku i kajkavskom narječju. Svi radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija.

– Tu će se uhvatiti u koštac, zapravo zaplesati valcer sa starijima, generacijom plus. Kako se prošle godine pokazalo uspješno podupiranje i generacije plus na literarno izražavanje, a već 4 godine više nego uspješno potičemo dječje literarno izražavanje u 2022. godini odlučili smo napraviti „literarno sukobljavanje“ generacije plus i literata osnovnih i srednjih škola.

Influencer svojim učestalim istupanjem u javnosti utječe na javno mišljenje. Tko kaže da i generacija plus ne možeš biti influencer? Portal Međimurje info udruge Mlada pera za generaciju plus daje priliku Čakovčancima, ali i Međimurcima i šire da određeno mišljenje o nekom (ne nužno dnevnom) događaju, svoj pogled na neki životni aspekt, svoje viđenje nekih društvenih pogleda, kritiku na nečije postupke ili ponašanje ili pak neku turističku recenziju pošalju za objavu u rubrici Kolumne – blogovi čitatelja. Proza i poezija na kajkavskom narječju bit će objavljeni u rubrici Kajkafski kotek – javljaju.

Uz djecu, ove godine udruga Mlada pera bit će nakladnik i jedne knjige generacije plus.

– Zadnji dio trilogije bit će natječaj Jer moja priča blista budi furešta il’ turista! na kojem će osnovnoškolci i srednjoškolci literarnim uratkom morati objasniti nekom turistu zašto mora posjetiti upravo njihov kraj, odnosno biramo dječje turističke ambasadore.

A dvije glave možete srediti jednim udarcem jer će se Udruga Mlada pera pridružiti i akciji Knjiga svima i svuda i daje vam jedinstvenu priliku: znate već za knjižaru udruge Mlada pera, to nije klasična knjižara u kojoj kupujete knjige već knjižara za potporu udruzi Mlada pera. Određenim iznosom donacije dobivate željenu knjigu u znak zahvale za donaciju!

Glavni izbor su knjige i slikovnice u nakladi Udruge Mlada pera, rezultati literarnih natječaja udruge među osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Prikupljenim sredstvima omogućuje se financiranje novih natječaja i izdavanja zbornika i slikovnica – zaključuju.

Udruga Vam sada nudi da uplatite donaciju za knjigu koju želite, a zatim u napomenu kod narudžbe napišite koju još knjigu (zbornik, slikovnicu, bilježnice…) želite kao bonus bez donacije; priuštite si duplo zadovoljstvo, dvije knjige za jednu donaciju kao podrška djeci-piscima.

Pridružite se i vi i Vi, svi odgovori dostupni su na udruga@mlada-pera.medjimurje.info!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još