ZAUSTAVLJENA SERIJA

U meču punom preokreta Ružić poražena od Švicarke Sun

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Međimurska sportska mreža
- Advertisement -

Nakon što je u češkom Ricanyju prošlog tjedna osvojila svoj šesti ITF turnir najbolja međimurska sportašica i tenisačica Antonia Ružić nastupala je na turniru iste kategorije, vrijednosti 40.000 USD, u slovenskom Mariboru. Jučer je u dva seta lako svladala Slovakinju Morvayevu sa 6:2 i 6:2, ali je danas imala puno teži posao protiv Švicarke Lulu Sun koja je s 2:1 u setovima zaustavila njezinu seriju od 7 uzastopnih pobjeda.

Ružić je loše ušla u meč i njezina igra je, netipično, bila prožeta s puno neforsiranih pogrešaka. Švicarka Sun pokazala se kao neugodna udaračica koja malo toga poklanja, a puno je štete radila i skraćenim loptama. Sve to rezultiralo je s čistih 6:0 u korist Tonkine protivnice.

I u drugom setu naša je igračica odmah na početku izgubila svoj servis, ali to kao da ju je razljutilo. Počela je puno bolje servirati i preciznije pogađati tako da je drugi set otišao na njezinu stranu sa 6:3. U tom periodu igre zabrinula nas je jedino kada je pozvala medicinski time-out, ali nakon nešto dužeg pružanja pomoći normalno je nastavila meč. Ne treba zaboraviti da je Ružić u posljednjih 10 dana odigrala i dobila čak 8 mečeva što je, čini se, na kraju i presudilo.

Ružić bolje ulazi u treći set i odmah radi break, ali tada kao da je ponestalo goriva u tanku. Kao i u prvom setu Sun uzima šest uzastopnih gemova i prolazi u četvrtfinale gdje će joj suparnica biti Ukrajinka Zavatska 267. igračica svijeta.

Ostaje dojam da je umor glavni razlog ovog poraza i vjerujemo da će nakon nekoliko dana odmora Tonka nastaviti svoj uspon na WTA ljestvici.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još