ISHOD NOVOG SUĐENJA JE NEIZVJESTAN

Tomislava Pergara (22) pretukli su prije 11 godina, a suđenje je opet na početku

Autor: MĐ/Danica.hr Foto/Video: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
- Advertisement -

Županijski sud ukinuo je presudu kojom su tri mladića bila nepravomoćno osuđena za premlaćivanje Tomislava Pergara (22) koji je preminuo od teških ozljeda, piše Danica.hr.

Trojac je bio osuđen na po dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog strašnog događaja iz siječnja 2011. godine, ali viši sud vratio je postupak na početak. U međuvremenu je prvooptuženi Matija Marčec (37) iz Varaždina lani u kolovozu poginuo na motociklu u Međimurju.

Marčec, Bruno Hančić iz Čakovca i Deni Pinkl iz Šenkovca bili su osuđeni jer su do smrti pretukli Tomislava Pergara u narodnjačkom klubu Guru u Čakovcu. Pergar je bio pijani gost koji je radio nered, Hančić konobar, Marčec zaštitar u klubu, a Pinkl DJ.

Pergar je preminuo zbog teških ozljeda unutarnjih organa, a trojka ga je nakon premlaćivanja ostavila da leži na parkiralištu. Medicinski vještak dr. Josip Škavić naveo je kako je kobna teška ozljeda unutarnjih organa nastala usljed jednokratnog gnječenja, odnosno gaženja trbuha nogom ili koljenom.

Općinski sud u Čakovcu trojicu je osudio na zatvorske kazne premda nije utvrđeno tko je od njih zadao smrtonosnu ozljedu Pergaru. Sud tvrdi kako su jednako kriva sva trojica, ali sudski vještak navodi kako je riječ o jednokratnoj ozljedi koju je nanijela jedna osoba.

Zbog toga Općinski sud u Čakovcu mora provesti novo suđenje te točno ustanoviti za što se zapravo terete Hančić i Pinkl. S obzirom na sve navode Županijskog suda, ishod novog suđenja potpuno je neizvjestan.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još