GRAD MURSKO SREDIŠĆE

SJEDNICA Dražen Srpak poručio: “Ulica Marka Kovača će se u potpunosti obnoviti”

Na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja je održana u četvrtak 11. ožujka u Centru za kulturu „Rudar“ vijećnica Franciska Vida postavila je gradonačelniku tri pitanja:

Hoće li se izravnati asfalt u Ulici Marka Kovača jer su šahtovi podignuti i opasni?

Ulica Marka Kovača će se u potpunosti obnoviti, druga polovica se freza i cijelim kolnikom bit će novi asfalt.

Nije pitanje više kao prijedlog. Budući da smo u pandemiji, ljudi zaista teško žive i koliko čujem po terenu, tih 4.000,00 kuna koje imaju pravo dobiti, koji su ostali bez posla, nisu redovna primanja pa me zanima da li Grad Mursko Središće može nekako pomoći. Predložila bih neka smanjenja ili neku pomoć.

Grad Mursko Središće je sve oslobodio komunalne naknade koji su bili pod mjerama, kupili smo maske, a sad ako govorite o financijskoj pomoći trebalo bi reći otkud to uzeti ili kome to uzeti. To su mjere države, mi nemamo prihode koji bi nam se spuštali za tu namjenu, recimo nemamo ni prihoda za Osnovnu školu, jer je osnivač županija, nemamo takve porezne prihode te namjene. Ako se u bilo što ide onda uvijek moraš nekome uzeti, a tu onda nepravdi nema kraja.

Zanimaju me mjere kad je pandemija u pitanju, za neke koji su određeni i viši slijede pravila drugačija kako za nas male građane, a to se konkretno odnosi na kada je sprovod nekog velikana može ići 1000 ljudi, a kada je sprovod od našega maloga čovjeka, domaćega, onda su tu kriteriji drugačiji?

Gradska tvrtka Murs – ekom upravlja s tri groblja, s grobljem u Selnici, u Murskom Središću i Peklenica – Križovec. Nije bio niti jedan sprovod s tisuću ljudi. Mi nismo nadležni da upravljamo s grobljem u Zagrebu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više