GORIČAN

Sinodni sastanak s hrvatskim braniteljima uoči Uskrsa

Autor: Pavo Jazvić Foto/Video: Pavo Jazvić
- Advertisement -

Dana 8. travnja u župnoj crkvi u Goričanu održan je Sinodalni sastanak s hrvatskim braniteljima. Ovo je ujedno i priprema branitelja za nadolazeće Uskršnje blagdane. Sastanak je predvodio Josip Drvoderić, župnik župe sv. Leonarda Opata i sinodna koordinatorica gospođa Vesna Farkaš.

Uz nadolazeću nedjelju Cvjetnicu i Veliki tjedan Isusove muke, smrti i uskrsnuća župnik Josip Drvoderić  pročitao je evanđelje koje govori o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem. Nakon toga nadovezao se na situaciju kroz koju su hrvatski branitelji prolazili nakon završetka Domovinskog rata kada ih je društvo slavilo, pa do situacije kada ih društvo u pojedinim sredinama marginalizira.

– S Kristom prolazimo radosne i žalosne trenutke svojega života. Križ nas ne smije obeshrabriti nego nas treba ojačati u vjeri – poručuju. Uz koordinatoricu sinodskog hoda u župi Goričan gđu Vesnu Farkaš u glazbenom dijelu susreta sudjelovala je kantorica Danijela Špoljarić. Susret je završio s kratkim klanjanjem i blagoslovom s Presvetim.

Nakon sastanka druženje su nastavili s malim domjenkom u vjeronaučnoj dvorani Dobrog Pastira.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Slika za poklon Svetoj Margareti zaštitnici mjesta

Danas već afirmirani samouki 54- godišnji  slikar Zoran Horvat Art ...

BIG JUMP 2024 Na kupalištu u Svetoj Mariji skačite i vi za rijeku Dravu!

Na kupalištu u Svetoj Mariji danas, 14. srpnja 2024....

Vatrogasci brinu za stoljetni hrast Arpad

Jučer su članovi DVD Donji Vidovec, Mihael Mihalic i...