RECEPT MARKA PALFIJA Punjeni lungić i salata od graha s brokulom

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Sastojci:
Punjeni lungić i salata od graha s brokulom
pola lungića
sol, papar
šunka 25g
sir ementaler 25g
čačkalice
kuhani grah, 100g
brokula pola glave
sol, šareni papar
bučino ulje
ljutika, 1 srednja
vinski ocat

S lungića skinuti sve žilice pa nožem napraviti rupu u sredini za šunku i sir. Sir zamotati u šunku da ne curi van pa napuniti lungić i rupu zatvoriti čačkalicom. Lungić posoliti i popapriti pa peći na srednje jakoj vatri na kombinaciji svinjske masti i maslaca, cca 3minute sa svake strane. Pustiti meso da odmori nakon pečenja bar 4minute. Sa brokule odrezati cvjetiće pa ih staviti kuhati u vrelu slanu vodu, cca 4minute. Izvaditi brokulu i ohladiti pod mlazom hladne vode kako bi zaustavili proces kuhanja. Ljutiku oguliti i narezati na tanke polumjesece. U posudu staviti grah, brokulu i ljutiku pa začiniti salatu solju, šarenim paprom, bučinim uljem i vinskim octom. Prerezati lungić na pola da se vidi presjek i servirati uz salatu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još