Politika privatnosti

Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, i to sve u cilju provedbe zaštite osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Sve podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg portala i ostavljanja komentara na sadržaj. Pristupom portalu i ostavljanjem komentara putem društvene mreže Facebook prihvaćate naše uvjete korištenja, kao i politiku privatnosti, koji su istaknuti na samom portalu. Vaše podatke po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga te sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše uvjete korištenja i pozitivne zakonske propise.

Na našem portalu medjimurski.hr nalaze se naši kolačići, kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite portal i krećete se po istom. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prvog posjeta portalu, iskočit će vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Bez nepohodnih kolačića nije moguće pretraživati i korištiti naš portal.

Sva pitanja, kao i zahtjeve u vezi s vašim podacima možete postaviti našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeću e-mail adresu info@medjimurski.hr.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi s obradom vaših osobnih podataka, nacionalnim tijelima za zaštitu osobnih podataka u zemlji kao i regulatornom tijelu za zaštitu osobnih podataka u Luksemburgu.

medjimurski.hr zadržava pravo promijeniti ili modificirati ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kog sadržaja na našem portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o Uvjetima korištenja kao i Politici privatnosti.

KOLAČIĆI
Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na Internet stranicama (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan s poslužitelja na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe Internet stranice. Kolačići na Internet stranicama su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja.

Internet stranica medjimurski.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica. Vlasnici pretraživačkih platformi informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima. Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža ta tvrtka u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

SIGURNOST
Portal medjimurski.hr poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane portala, odnosno da se isti izmijene ili obrišu, slanjem zahtjeva Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Web stranica medjimurski.hr  koristi kolačiće ovih vanjskih servisa:
Google Analytics – s njime pratimo aktivnosti na web stranici
Facebook Pixel – Pomoću Facebook-Pixela možemo pratiti prihvaćenost naših marketinških aktivnosti na Facebooku i optimizirati ih ako je potrebno. Prikupljeni podaci su anonimizirani i ne omogućuju identifikaciju korisnika.
Google Tag Manager – ovdje je riječ o posebnom Gooogleovom alatu koji nama pojednostavljuje upravljanje svim trećim servisima koje koristimo

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja cookies za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://allaboutcookies.org/
http://youronlinechoices.eu/
Kolačići se instaliraju automatski. Možete spriječiti instalaciju kolačića na način da podesite softver Vašeg preglednika; no u tom slučaju neće biti moguće korištenje web stranice u punom opsegu. Nakon anonimiziranja IP-adrese više nije moguće navedenu povezati s Vama. Kolačići koje mi prikupljamo se pohranjuju na vremenski rok od maksimalno 30 dana i nakon proteka navedenog roka se automatski brišu. Podaci koji su statistički prikazani, brišu se sukladno pravilima Google Analyticsa, u trenu objave ove Politike, nakon 26 mjeseci. Izvještaji koji su napravljeni temeljem Google Analyticsa ne sadrže više ikakve osobne podatke.

Dodaci za društvene mreže - Facebook
Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”. Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na Vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće. Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook Više informacije o prikupljanju podataka saznajte na ovim linkovima: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo

Još o zaštiti privatnosti
Voditelj obrade podataka je društvo TR Media d.o.o., Ulica Tina Ujevića 63, 40000 Čakovec, OIB: 36070915402.  Ako ćete imati pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite se našem službeniku za zaštitu podataka Petru Dominiću putem e-mail adrese petar@medjimurski.hr. 

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),
Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),
te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

PRISTUPA svim osobnim podacima koje je TR Media prikupila o vama,
ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje TR Media ima o vama,
BRISANJA svih osobnih podataka koje je TR Media prikupila o vama,
OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane TR Media,
PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane TR Media, ili
ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje TR Media ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:
poslati email na info@medjimurski.hr , ili
emailom našem Službeniku za zaštitu podataka Petru Dominiću na petar@medjimurski.hr  ili
poslati svoj zahtjev na adresu TR Media d.o.o., Ulica Tina Ujevića 63, 40000 Čakovec, OIB: 36070915402.
Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.  Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane TR Media i portal Medjimurski.hr, budite slobodni kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka.

Sadržaj portala
Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije portala medjimurski.hr već su to osobni stavovi autora. Svi samoinicijativno poslani materijali, fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na medjimurski.hr. Pošiljatelji samoinicijativno i bez potraživanja prava nakon objave prihvaćaju da im se objavi autorski uradak i za to ne potražuju nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju autorski uradak jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da on predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na njega polažu autorska prava.