PAŽNJA ZA STARE I BOLESNE

Posljednji tjedan u rujnu donosi Tjedan župnog Caritasa

Autor: Grad Prelog Foto/Video: Grad Prelog
- Advertisement -

I ove će se godine, od 24. rujna, do 1. listopada, u Prelogu održati, ove godine dvadeset i osmi po redu, Tjedan župnog Caritasa, u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog te župnog Caritasa.

U sklopu Tjedna Caritasa, skupljat će se darovi za potrebe korisnika župnog Caritasa, Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a organizirat će se i susret s članovima i volonterima Kluba „Duga“. Tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

U suradnji sa Gradom Prelogom i Turističkom zajednicom Grada Preloga, na Trgu Slobode ispred Doma kulture te na Trgu sv. Jakoba, u subotu, 30. rujna, prijepodne, organiziraju se Dani kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga. Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 1. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi vlč. Matija Filipović, župni vikar u župi sv. Nikole u Varaždinu.

Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u sklopu ovogodišnjih 53. Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu, u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju 1. listopada, s početkom u 20 sati, nastupit će švicarski ansambl Prospero Consort. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Općina Sveti Martin na Muri darivala svu predškolsku i školsku djecu

Svaki dan možemo nekome nešto pokloniti, pomoći, učiniti dobro...

Kupujte u Galeriji Sjever i osvojite svoj dio nagradnog fonda od 4.000 eura

Ovog adventa, Galerija Sjever donosi vam priliku da osvojite...

Radosno jutro u dječjim vrtićima Zvončić i Zvjezdica!

Danas je načelnik Novak posjetio naše najmlađe kako bi...