ODLIČNA SURADNJA

Pametne i lijepe! Ovo su buduće liječnice na praksi u čakovečkoj Bolnici!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Na današnjoj konferenciji za novinare u Županijskoj bolnici Čakovec predstavljena je suradnja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i ŽBČ, temeljem koje će studenti u Čakovcu provoditi stručne vježbe iz kolegija Simulacija kliničkih vještina. Županijska bolnica Čakovec ima status znanstveno-nastavne baze zahvaljujući kojem je uspostavljena suradnja s Medicinskim fakultetom u Rijeci, a više od 20 studenata medicine ima priliku u ovoj akademskoj godini obavljati stručnu praksu u čakovečkoj Bolnici.

Ravnatelj Igor Šegović, dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije, na početku je, uz ostalo, rekao:

-Jako smo sretni kad se studentiu Medicinskog fakulteta odluče praksu obavljati u našoj Bolnici, što samo potvrđuje da obavljamo dobar posao, jer mladi ljudi znaju prepoznati kvalitetu ustanove. ŽBČ ima suradnju sa 33 zdravstvene ustanove, zatim veleučilištima, sveučilištima, a posebno s vrhunskim Medicinskim fakultetom u Rijeci. Njihovi studenti dolaze k nama, imaju svoje mentore i učitelje koji strogo paze da se praksa obavlja po planu i propisu. I nadalje smo otvoreni za svaku suradnju – istaknuo je ravnatelj Šegović.

Koordintorica i jedna od mentora budućim liječnicima dr.sc. Ana Jurin Martić dr.med., spec.anest.reanimatologije i inten.liječenja, kazala je:

-Od prošle godine je naša Bolnica nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci štio znači da studernti šeste godine medicine obavljaju tjedan dana stručnu praksu na jednom od kliničkih odjela. Imaju svoje mentore i tako najviše mogu naučiti.

Zamjenik ravnatelja županijske bolnice Danko Blažeka, dr.med., spec. Otorinolaringologije, istaknuo je:

-Čast mi je biti član ovog kolegija, nastavni asistent, mentor… Ne samo kao županijski liječnik, nego i kao dio uprave bolnice. Drago mi je što svoju struku mogu približiti studentima i sretan sam što nam dolazi sve više studenata.

Župan Matija Posavec pak je naglasio:

-I ovom prilikom izražavam dobrodošlicu svim studentima, koji su na praksi u ŽBČ. Njih je 23, od čega 15 iz Međimurja. Hvala i svim mentorima i vrhunskim liječnicima koji svoje veliko znanje prenose na ove mlade ljude, koji će nas u dogledno vrijeme liječiti. Mi težimo izvrsnosti i dostižemo je na mnogim poljima. Uz to, stvaramo prostorne i tehničke preduvjete, kako bi pacijenti, ali i ovi mladi ljudi, kad završe školovanje, imali u našoj Bolnici što bolje uvjete za rad – kazao je župan Posavec.

Na dobrodošlici, ali i na prenijetom znanju zahvalila se studentica Dora Trakoštanec, koja je, uz Martu Trnski i Ines Rudec, bila nazočna konferenciji za novinare.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još