IMA 27 GODINA

Muškarac iz Varaždina bacao se po podu, razbijao po kući jer mu roditelji nisu dali novac

Autor: Ivica Beti, Večernji list Foto/Video: Slavko Midzor/PIXSELL
- Advertisement -

Varaždinac koji je razbijao po kući jer mu roditelji koji ga uzdržavaju nisu dali novac, osuđen je na Općinskom sudu u Varaždinu zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na novčanu kaznu od 265 eura, prenosi Večernji list.

Kažnjen je za psihičko nasilje nad roditeljima pod utjecajem 2,08 promila alkohola u krvi. Ima 27 godina, neoženjen je i nezaposlen.

Prema presudi, u obiteljskoj kući počeo je vikati i vrijeđati majku i oca riječima: “Je… vam bog mater, glupi ste idioti, dajte mi novce!”, potom se počeo se bacati po podu i razbijati čaše, stolice i prozore. Lupao je po vratima spavaće sobe roditelja kod kojih je time izazvao strah, uznemirenost i povredu dostojanstva.

Kazna mu je umanjena za 40 eura ili jedan dan zatvora jer je nakon uhićenja bio zadržan 11 sati. Na suđenju je rekao da se osjeća krivim i pokajao se, a za sve je okrivio alkhol.

Zbog toga što se pokajao, sud mu nije izrekao zaštitnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana i zabranu približavanja, uznemiravanja, kao ni udaljenje iz zajedničkog kućanstva i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu, piše Večernji list.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još