SUBOTA NA ČAKOVEČKOJ TRŽNICI

Kvalitetna roba iz domaćeg uzgoja uvijek ima kupce!

Naslov današnje ophodnje po čakovečkoj tržnici govori gotovo sve, a k tome ćemo dodati i podatak da smo naišli na priličan broj praznih tezgi, od 78 rasploživih. Pogotovo onih u kutu.

Prodavači kažu kako im nedostaje „stari plac“ i njihova stalna prodajna mjesta i da jedva čekaju povratak na staro, odnosno rekonstruiranu tržnicu. Mnogi se tuže kako im je preseljenjem promet pao, no dvije mlade dame tvrde suprutno. Mlada Jasmina iz Novog Sela Rok je ovdje od svoje šeste godine kada je bila pomoćnica svim rođacima. Po njoj, promet je ostao isti.

-Imam stalne kupce, a stalni su jer prepoznaju kvalitetu. Radujem se povratku na renoviranu tržnicu gdje vjerujem kako će mi „ići“ kao i do sada, zadovoljno će Jasmina. Gordana iz Pušćina je na ovu tržnicu počela dolaziti početkom 90-tih godina.

-Prije toga sam prodavala u Varaždinu. Raduje se novoj tržnici. Ne tuži se na pad prometa jer njezina ponuda iz povrtnjaka ima stalne kupce.

Starija gospođa Bruna iz Donjeg Pustakovca ovamo dolazi 25 godina i prodaje tjesteninu. Mjerodavna je da govori o prometu koji je kod nje pao za 70%, a pad pravda ovom privremenom lokacijom i znatno manjem broju kupaca.

-Mnogi koji su mi prije dolazili sada ih nema. Čujem, boje se izaći među masu što je sasvim razumljivo zbog pandemije pa tjesteninu kupuju u najbližim prodavaonicama, trgovačkim centrima, no to nije to, kaže.

Prema informacijama iz Grada, radovi na rekonstrukciji tržnice trebali bi biti okončani do početka travnja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više