10. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA SVETA MARIJA

Konstruktivno o radu mjesnog Dječjeg vrtića „Kockavica”! Cijena je povećana za 15 posto

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Mladen Grubić
- Advertisement -

Općinsko vijeće Sveta Marija, pod predsjedanjem Dražena Šulja (NL-Matija Posavec-NL-HNS), je na posljednjoj sjednici dvije točke dnevnog reda posvetilo mjesnom Dječjem vrtiću „Kockavica”.

Najprije je tema bila njegovo financijsko poslovanje, točnije donošenje Zaključka o usvajanju Polugodišnjeg obračuna proračuna ustanove za 2022. godinu. Bez rasprave je Općinsko vijeće Općine Sveta Marija jednoglasno, s 9 glasova „za“,donijelo Zaključak o usvajanju Polugodišnjeg obračuna proračuna za 2022.godinu.

Daljnja rasprava o radu te ustanove se je odnosila na donošenje Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog o povećanju ekonomske cijene vrtića.

Ovdje je glavnu riječ vodila dopredsjednica Vijeća Gabriela Jakupek Tokar, (NL-Matija Posavec-NL-HNS) ujedno i predsjednica Upravnog vijeća ustanove. Ona je iznijela podatak kako su se na sjednici Upravnog vijeća dvoumili oko postotka povećanja ekonomske cijene vrtića i jaslica i na kraju se složili da bi to bilo 15% pa su s takvim prijedlogom došli po suglasnost Općinskom vijeću.

Prije toga otvorena je rasprava u koju su se uključili vijećnici Ivica Mustač (Grupa birača) i Željko Pavlic (MDS-SDP-HSU) s izjavom da su oni protiv povećanja ekonomske cijene vrtića jer smatraju da ima prostora u općinskom proračunu iz kojeg bi se trebala iznaći sredstva koja bi se usmjerila u Vrtić tako da se ne bi dodatno opterećivalo roditelje uz napomenu da Općina nije privatna firma koja zarađuje i daje svoja sredstva nego su to sredstva i tih roditelja.

Vijećnica Marija Frančić (NL-Matija Posavec-NL-HNS) navodi kako je ona, kada su joj djeca polazila Vrtić, za to plaćala punu cijenu jer nije bilo nikakvog sufinanciranja. Ona smatra da OV treba donijeti odluku da se u Vrtić moraju upisati sva djeca s prebivalištem na području njihove Općine, a ne da imaju situaciju da 5-tero djece nema mjesta u vrtiću i čekaju na red kod kuće, a činjenica je da niti jedan mjesec ne prođe, a da neko dijete ne ostane kod kuće radi bolesti, dakle ima prostora.

Načelnica Općine i njezina stranačka kolegica Đurđica Slamek joj je odgovorila da se ona u tome s njom u potpunosti slaže te da je provjerila da li nisu upisana djeca čija oba roditelja rade, ali se ispostavilo da su majke neupisane djece, za koju su se predali zahtjevi, na porodiljnom, a da će ona inzistirati da se ta djeca upišu u Vrtić kada će njihove majke početi raditi i da će ona donijeti takvu odluku.

Još se je govorilo o mjesecu kolovozu kao dodatnom problemu kada Vrtić nije radio, načelnica je rekla kako je odluku o zatvaranju vrtića u kolovozu donijela sama ravnateljica, a da je ona već obavila razgovor s njom i rekla joj da se to više ne smije ponoviti.

U zaključku rasprave predsjednik OV dao je na glasovanje prijedlog da načelnica donese odluku da sva djeca koja imaju prebivalište na području Općine Sveta Marija, a njihovi roditelji imaju stvarnu potrebu upisati svoje dijete u Dječji vrtić Kockavica, moraju biti upisana ako su predali zahtjev za upisi djeteta u Vrtić pa je u svezi toga donijeta i takva jednoglasna odluka. Što se tiče glasovanja o povećanju ekonomske cijene

Općinsko vijeće Općine Sveta Marija je sa 6 glasova “za“ , 2 glasa „protiv“ i 1 glasom „suzdržan“  donijelo je Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog o povećanju ekonomske cijene vrtića.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još