A TITO VAS SAMO PROMATRA!

FOTO Nema više dugih razgovora, kupiš i doma! Prehladno je!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Foto Hranilović
- Advertisement -

Na današnjem čakovečkom sajmu srijedom osjećalo se da je prava jesen blizu. Temperatura je bila oko 10 stupnjeva Celzijusa, pa nije bilo prevelike gužve. Najviše rasprave vodilo se kod kamiona s drvima. O tome idući put.

Inače, najviše se nabavljalo povrće za zimnicu. Prekrasna crvena paprika rog bila po 8 i 10 kuna kg, a patliđan po 8 kuna kg. Cijena običnog domaćeg češnjaka bila je standardna: prodavan je od 30 do 40 kuna kilogram.

Krastavci, ovisno o veličini, nudili su se od 5 do 20 kuna kilogram. Grah u ljusci prodavan je od 12 do 15 kuna kilogram.

Nuđena je i hajdinska kaša po 25 kuna kilogram i grah trešnjevac suhi po 40 kuna kg. Cijena mahunama kretala se od 15 do 20 kuna kilogram. Domaća rajčica nuđena po 10 i 15 kuna, a krumpir po 4 kuna kilogram. Kelj je nuđen po 7,Cijena mahunama kretala se od 15 do 20 kuna kilogram.

Domaća rajčica nuđena po 10 i 15 kuna, a krumpir po 4 kuna kilogram. Kelj je nuđen po 7, cvjetača po 15, a domaća salata po 10 kuna kilogram.

Zelje prodavano po 7 kuna, cikla po 9, mrkva po 7, celer po 15 i 20, a peršin od 12 do 20 kuna kilogram.

Dinje su nuđene po 5 kuna kilogram, a grožđe po 15 kuna. Breskve, nektarine i šljive prodavane su po cijeni od 10 do 15 kuna kilogram. Marelice su nuđene od 10 do 15 kuna, a jabuke po 7 kuna kilogram. Stigle su i kasne jagode: mjerica 20 kuna. Bilo je čak i ananasa.

Šampinjoni su bili po 20 kuna kilogram, luk po 4, luk srebrenac po 8, ljuti feferoni po 20, a slatki po 15 kuna kilogram. Paradajz paprika bila je po 8 kuna, babura po 12 kuna. Niti za onu prekrasnu u vrećama od 5 kg nisu spuštali cijenu ispod 10 kuna kg.

Med je po 60, 70 i 80 kuna staklenka! Crno miješano ulje od tikve je nuđeno po 70 kuna, ono čisto po 120 kuna. cvjetača po 15, a domaća salata po 10 kuna kilogram.

Živo je bilo na dijelu sajmišta gdje se prodaje “stara kroma”. Uz odjevne predmete i stvari za domaćinstvo, pažnju su privlačile i slike, posebno “Zadnja večera”, rogodi, zatim sablje i noževi, stare knjige te TV, CD-plejer i radio-aparat u obliku lopte. Bilo je i gramofonskih ploča, CD-a, ukrasnih šahovskih figura…

Sve to vidio je i snimio naš leteći foto-reporter Stjepan Hranilović.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...