BILI SU HRABRI KAD JE TREBALO...

FOTO Gradili su i rušili mostove, vadili mine iz zemlje, uređivali putove…a sad se nemaju gdje sastajati!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Sinoć, u petak, 23. rujna 2022. godine, međimurski inženjerci slavili su značajnu obljetnicu. Naime, prošla je točno 31 godina otkako je u Čakovcu ustrojena 34. inženjerijska bojna Hrvatske vojske.

Gosti i inženjerci okupili su se u 18 sati u zgradi Doma sindikata u Čakovcu, a zatim u  koloni krenuli na paljenje svijeća kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu. Svijeće su zapalili predstavnici Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata, Županije, Grada Čakovca, Policije, braniteljskih udruga… Molitvu za sve umrle, nestale i poginule branitelje predvodio je fra Josip Šoštarić, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Potom je u Domu sindikata održana prigodna svečanost povodom 31. obljetnice ustrojavanja 34. inženjerijske bojne Čakovec o čijem je ratnom i poratnom putu govorio Dragutin Remenar, predsjednik UVIBDR Međimurske županije. Podsjetio je da još nemaju vlastitu prostoriju gdje bi se mogli okupljati i gdje bi smjestili bogatu arhivu. Očekuju da će im uskoro Grad Čakovec ili Međimurska županija atan prostor. Na požrtvovnost u ratu međimurskih branitelja i inženjeraca podsjetio je i pukovnik Marijan Kretić iz varaždinskih “Puma”. Na jubileju i na svemu što su dali za domovinu Hrvatsku  inženjercima su čestitali Ljerak Cividini, čakovečka gradonačelnica, i Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su članice Udruge “Pjesma” iz Donjeg Kraljevca pod ravnanjem Martine Jakšić Rodiger.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još