DOMIŠLJATI PREVARANTI

Facebookom kruži nova prevara, upozorava i Hrvatska pošta

Autor: Jutarnji list Foto/Video: Luka Stanzl/Pixsell
- Advertisement -

Društvenim mrežama kruže objave koje djeluju kao da ih je objavila Hrvatska pošta, no evidentno se radi o novom pokušaju prevare. Na Facebook stranici Hrvatska pošta – Rasprava pošiljaka tvrde kako se radi o “prodaji nepreuzetih paketa za samo 1,95 eura”, piše Jutarnji list.

– Tis⁠uće⁠ za⁠bor⁠avl⁠jen⁠ih ⁠poš⁠ilj⁠ki ⁠ost⁠aju⁠ be⁠z v⁠las⁠nik⁠a u⁠ po⁠šta⁠nsk⁠im ⁠ure⁠dim⁠a. ⁠Pre⁠ma ⁠tre⁠nut⁠nim⁠ pr⁠opi⁠sim⁠a, ⁠tvr⁠tka⁠ “H⁠rva⁠tsk⁠a P⁠ošt⁠a” ⁠mor⁠a o⁠dba⁠cit⁠i n⁠epr⁠euz⁠ete⁠ po⁠šil⁠jke⁠ je⁠dno⁠m g⁠odi⁠šnj⁠e. ⁠Međ⁠uti⁠m, ⁠nud⁠i s⁠e m⁠ogu⁠ćno⁠st ⁠pri⁠man⁠ja ⁠slu⁠čaj⁠nih⁠ po⁠šil⁠jki⁠ za⁠ sa⁠mo ⁠1,9⁠5 €⁠. U⁠nut⁠ar ⁠ovi⁠h p⁠oši⁠ljk⁠i m⁠ože⁠te ⁠otk⁠rit⁠i i⁠zne⁠nađ⁠uju⁠će ⁠pre⁠dme⁠te,⁠ od⁠ ta⁠ble⁠ta ⁠i a⁠par⁠ata⁠ za⁠ ka⁠vu ⁠do ⁠knj⁠iga⁠ i ⁠tor⁠bi.⁠ Va⁠šu ⁠poš⁠ilj⁠ku ⁠mož⁠ete⁠ pr⁠euz⁠eti⁠ ov⁠dje, stoji u objavi uz fotografiju na kojoj je hrpa navodnih pošiljki u nekakvom skladištu Pošte, a na paletama je i ispisana “cijena” od 1,95 eura.

Iz Pošte su nedavno i na svojim službenim stranicama upozorili na slične prevare.

– Internetom kruži nova vrsta prijevare koja vodi na lažne stranice na kojima se prevarant predstavlja kao Hrvatska pošta i od korisnika pokušava ukrasti podatke o karticama. Prevaranti se prodavateljima putem oglasnika javljaju porukom te im šalju poveznicu na lažnu stranicu na kojoj prodavatelj može podignuti novac. Molimo korisnike da ne odgovaraju na poruke sa sumnjivim poveznicama te da ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe svojih podataka.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Fotografija s igračima za povijest središćanske košarke

Košarkaški klub Rudar Mursko Središće ove se je godine...

Javni natječaj za prijam u službu u jedinstveni upravni odjel

Javni natječaj za prijam u službu u Jedinstveni upravni...

Prepoznate Madeljine zasluge

Na svečanoj sjednici OV-a  povodom Dana općine Donja Dubrava...