BOGAT ŽIVOTOPIS

Tko je Magdalena Dovečer? Uhićena šefica iz Hamag Bicroa od rane je mladosti u HDZ-u

Autor: Index.hr, MĐ Foto/Video: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
- Advertisement -

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja. Kao što smo već pisali, radi se o Magdaleni Dovečer, pravnici iz Mihovljana i istaknutoj članici međimurskog HDZ-a.

Prema posljednjim podacima koje donosi Index.hr, članica je Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca te je bila posljednja na listi te stranke za izbor članova gradskog vijeća Čakovca na posljednjim izborima. Pohađala je i Političku akademiju tijekom studija u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, koju vodi HDZ.

Dovečer je rođena 1986. godine i diplomirana je pravnica. Poslovno iskustvo skupljala je u upravi grada Zagreba te u nekoliko odvjetničkih ureda. Bila je i stažistica u Europskom parlamentu u sklopu programa Asistent zastupnika u Europskom parlamentu i to kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske.

Dovečer je, kako piše Index.hr, zaposlena u HAMAG-BICRO-u od 2016. godine. Dvije godine kasnije i to u rujnu 2018. godine, postala je šefica odjela za komunikacije. I prije tog zaposlenja bila je prisutna u medijima kao istaknutija članica te stranke te kao pravnica “koja se bori za pravdu”.

Dovečer je bila voditeljica projekta Bond 2, riječ je o mreži poduzetničkih potpornih institucija s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama.

Podsjetimo, Dovečer je uhićena jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja i to zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka. 

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...