'PJEŠAČI I BICIKLIRAJ TE BOLESTI PREVENIRAJ'

Biciklijada tri grada krenula iz Preloga

Autor: Grad Prelog Foto/Video: Grad Prelog
- Advertisement -

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i ove godine, u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta te u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i Saveza Međimurske županije, Policijskom upravom Međimurskom i Međimurskom županijom te EUROPE DIREKT-om Čakovec, 23. rujna 2022. godine, u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije, organizirao je već tradicionalnu biciklističku turu koja povezuje tri međimurska grada, Prelog, Mursko Središće i Čakovec.

Ovom je akcijom završeno obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a započinje Europski tjedan sporta koji počinje upravo 23. rujna. Biciklijada je krenula iz Preloga u ranim jutarnjim satima. Okupljene bicikliste pozdravili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, dr.med.spec. Marina Payer-Pal, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić te predstavnik Grada Preloga Željko Sokač. Biciklistima su se pridružili i mališani iz dječjih vrtića Fijolica i Vesela loptica, a sve ih je za početak dobro razgibao trener Vladimir Belić.

Cilj ove akcije je ukazivanje na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnost kao neophodnog čimbenika unapređenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života, a posebno se promovira biciklizam i pješačenje koji su primjereni za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti. Stoga se biciklijada odvija pod tradicionalnim motom „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“. To je ujedno i prilika da se predstavnici različitih sektora u društvu dodatno povežu kroz sudjelovanje u zajedničkoj preventivnoj akciji, a sve u cilju unapređenja međusobne suradnje. 

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još